Yeni bir yazı dizisi ile karşınızdayız. Fakat bu yazı dizisi tahmin ediyoruz ki oldukça uzun ve birçok okuyucunun işine yarayacak nitelikte olacaktır. Sebebi ise sır gibi saklanan seo planlama ve uygulama süreçleri konusunda detaylı bilgilere yer vererek uygulamalı olarak kendi sitenize yapabileceğiniz bir seo programını sizlere aktaracağız. Sözü fazla uzatmadan aşamalar halinde seo çalışmamızı planlamaya ve uygulamaya başlayalım.

Not: Daha önce okuduğunuz SEO nasıl yapılır başlıklı makaleleri unutun!

1. Anahtar kelimelerin belirlenmesi

Küçük çaplı bir SEO planlaması oluşturacağımız için 5 anahtar kelime belirleyerek bunlar üzerinden çalışma yapılmasına karar verdik. Anahtar kelime belirleme konusunda 2 ana anahtar kelime ve 3 alt anahtar kelime belirleyeceğiz. Belirlediğiniz kelimelerde siteniz ilk 500’de olmayabilir veya sıralamada olabilir şu an için fark etmez.

Kendi sitemiz üzerinden pay biçerek anahtar kelimelerimizi

Ana anahtar kelimeler: makale, içerik
Alt anahtar kelimeler: hazır makale, hazır içerik, makale yazarı

olarak belirledik. Anahtar kelimeleri belirlerken Google Anahtar Kelime Planlayıcı aracından yardım aldık. Eğer ki Google Anahtar Kelime Aracı kullanımını bilmiyorsanız internette bu konuda birçok doküman yer almaktadır.

2. Anahtar kelimelere uygun linklerin hazırlanması

Anahtar kelimeler linklenirken kesinlikle tüm anahtar kelimeleri Title ve description alanında geçirerek backlinkleri ana sayfaya kazandırmayınız. Ana anahtar kelimelerimiz makale ve içerik olduğundan dolayı sadece ana ve en çok aratma hacmi olan iki anahtar kelimede Title ve Descriptionda yer verin ve bu backlinkleri ana sayfaya kazandırın.

Alt anahtar kelimeler için mutlaka kaliteli içeriklere sahip alt sayfalar oluşturun ve linklendirmelerini bu alt sayfalara yapın.

Örneğin;
http://www.makale.net/hazir-makale
http://www.makale.net/hazir-icerik
http://www.makale.net/makale-yazari

şeklinde içerik sayfaları oluşturabilirsiniz. Bu sayfaların Title ve Description ayarlamalarını ise şu şekilde yapmanız gerekmektedir. Anahtar kelimeleriniz ne kadar sola yakın olur ise botların bunu fark etmesi o kadar kolay olur. Hazır makale sayfası için oluşturulacak sayfanın Title ve Description değerlerini inceleyelim.

Title: Hazır Makale – Makale.net
Desc: Hazır makale ihtiyaçlarınıza onlarca kategoride, yüzlerce hazır makale ile çözüm üretiyoruz.
Keywords: hazır makale, hazır makaleler, hazır içerik, hazır içerikler

Hatırlatma: Belirlediğiniz anahtar kelimelerinizin seo çalışmasına başlamadan önce tarihli şekilde kaçıncı sıralarda yer aldığını mutlaka bir kenara not alın.

3. Ana anahtar kelimeleri sıralama sokmak

Şu ana kadar 5 anahtar kelimemizi belirledik ve bunlar için kusursuz birer sayfa oluşturduk. Site içi ihtiyaç duyulan tüm ihtiyaçları temin ettik. Şimdi ise ana anahtar kelimeler ile sıralamada yer kazanmaya sıra geldi.

Başlangıç aşamasında ilk olarak bir forum tanıtımı ile keywords yani anahtar kelimelerimizin ilk 500’de yer edinmesini sağlayacağız. Eğer ki sıralamada yeriniz bulunuyor ise bu çalışma sıralamanızı daha iyi hale getirecektir.

Tamamen bilgi verici şekilde iki anahtar kelimemizin yer aldığı ve alt başlıkları bulunan 1 makale hazırlamanız gerekiyor.

Önemli Bilgilendirme: Unutmayın ki forum tanıtımlarında ne kadar yorum ve tıklanma alır ise sağlanan backlinkin etkisi de o kadar yüksek olacaktır.

Önemli Bilgilendirme: Forum tanıtımı için hazırlayacağınız makale 200-400 kelime arasında etkili bir başlığa sahip olması gerekmektedir.

Örneğin biz başlık olarak “Hem Özgün hem de Kaliteli İçerik oluşturmak için özel bir yöntem bulduk.” şeklinde bir başlık atabilirdik. Makale içerisinde mutlaka 2 ana anahtar kelimeye link vermeyi unutmayın.

Ardından forum tanıtım hizmeti alın ve raporunuz ile birlikte 10 günlük bir bekleme sürecini geçirin.

Forum tanıtımı yaptırmak için piyasada birçok kişi bu hizmeti 10-20 TL karşılığında yapmaktadır.

4. 10 günlük sıralama takibi ve oluşabilecek etki

Forum tanıtımından aldığınız rapor linkleri kesinlikle kendiniz indexletme işlemi içerisine girmeyin. Google ve diğer arama motorları tarafından organik olarak bunların tespit edilmesi için 10 gün bekleyin. Hangi backlinklerin sitenize yansıdığını ise Google Web Yöneticisi Araçları bölümünden Arama Trafiği > Sitenize Bağlantılar kısmından ara ara kontrol edebilirsiniz.

Eğer ki tatil – otel – haber gibi rekabet oranı çok yüksek kelimelere sahip değilseniz ana anahtar kelimelerinizde sıralamada yerinizi almış olmanız gerekmektedir. Eğer almadı iseniz dahi panik yapmayın, işlemlere devam edebilirsiniz.  Bazı kelimeler veya siteler sıralamaya girebilmek için daha etkili seo çalışmalarına ihtiyaç duyabilmektedir.

5. Forum tanıtımının ardından tanıtım yazısı süreci

Tanıtım yazısı kısaca başka sitelerin sizin sitenizin reklamını metin içerikler üzerinden yapılması olarak adlandırılabilir. Bazen haber niteliğinde bazen ise düz bir hizmet tanıtım içeriği ile bu işlem gerçekleştirilebilir. Sözü daha fazla uzatmadan kaç adet tanıtım yazısı yazdırmamız gerektiğinden ve bu yazılarda anahtar kelimelerin dağılımını nasıl yapacağımızdan bahsedelim.

Hatırladığınız üzere 5 anahtar kelimemiz vardı. Anahtar kelime çeşitliliği sağlamak adına şu şekilde bir dağılım yapabilirsiniz.

5 adet 300 kelimelik makale
Anahtar kelimeler: makale, içerik

5 adet 300 kelimelik makale
Anahtar kelimeler: makaleler, hazır makale

5 adet 300 kelimelik makale
Anahtar kelimeler: içerikler, hazır içerik

5 adet 300 kelimelik makale
Anahtar kelimeler: makaleler, içerikler (Burada neden makaleyi tekrar kullandığımızı soracak olursanız domain açısından bu kelimeye daha fazla yoğunluk vermemiz gerekiyor.)

Artık tanıtım yazısı alacağımız anahtar kelimeler için makalelerimizi de hazırladığımıza göre tanıtım yazısı alma sürecine geçebiliriz.

6. Tanıtım yazısı alacağınız sitelerde dikkat etmeniz gerekenler

Tanıtım yazısı alacağınız sitelerde hangi değerlere bakmamız gerekiyor diye soracak olursanız biz genelde şu değerlere önem veriyoruz.

Trustrank: Sitenin genel anlamda güncellik derecesini ve ilerleyişini puanlar aracılığı ile gösterildiği değerdir.

Pagerank: Google tarafından kaldırıldığı duyurulsa da gerçek bir PR değerine sahip sitenin kalitesini öğrenmeniz için faydalı olacaktır.

Sitenin İçerik Kalitesi: Tanıtım yazısı alacağınız sitenin mutlaka içeriklerini de inceleyin. Baştan sağma bir içerik mi yoksa gerçekten ziyaretçiye bilgiler aktarıyor mu?

Alexa Değerleri: Alexa Türkiye değerleri 10.000 altında olan sitelerin daha kaliteli olduğunu belirtebiliriz. Aynı zamanda site zaten kalitesi ile size bunu hissettirir. Alexa düşürmek için yapılan işlemlerin sahteliğini bu şekilde fark edebilirsiniz.

Sitenin Kategorisi: Eğer ki kendi sitenizin kategorisinde tanıtım yazısı yapan bir site bulamıyorsanız mutlaka Haber Sitelerini tercih edin. Haber siteleri genel anlamda her alana hitap ettiğinden dolayı daha fazla işinize yarayacaktır.

1 siteden tanıtım yazısı almak için kesinlikle aklınızda bir fiyat belirlemeyin. 1 tanıtım yazısının 50 lira edeceği siteler de mevcut 5 lira edeceği sitelerde yer almaktadır. Bu nedenle siz sitenin link çöplüğü mü yoksa gerçekten Google seo parametrelerine uygun hareket ediyor mu bunu tespit etmeye çalışın.

Bizim öngörümüz 1 tanıtım yazısına 50 liradan fazla vermemenizdir. Tabi Milliyet, Hürriyet gibi büyük basın ve yayın organları olduğunda fiyatlar yükselebiliyor.

7. Sıra geldi tanıtım yazısı almaya

Şu anda elimizde yayınlatmamız gereken toplamda 20 adet makalemiz bulunuyor. Şimdi ise tanıtım yazısı yayınlamak için hangi kriterlere dikkat edeceğimizi ve sitemiz için nasıl bir periyot uygulayacağımızı aktaralım.

(Verilen rakamlar tahminidir.)
Site yaşınıza göre aşağıdaki oranlarda tanıtım yazısı yayınlatabilirsiniz.

0 – 6 Aylık Siteler: Haftalık olarak 2 tanıtım yazısı alınabilir. Her 2 hafta sonunda alınan tanıtım yazısı sayısını 1 arttırabilirsiniz.

6 Aylık – 1 Yıllık Siteler: Haftalık olarak 3 tanıtım yazısı alınabilir. Her 2 hafta sonunda alınan tanıtım yazısı sayısını 1 arttırabilirsiniz.

1 Yıl – 2 Yıllık Siteler: Haftalık olarak 4 tanıtım yazısı alınabilir. Her 2 hafta sonunda alınan tanıtım yazısı sayısını 1 arttırabilirsiniz.

2 Yıl – 5 Yıllık Siteler: Haftalık olarak 5 tanıtım yazısı alınabilir. Her 2 hafta sonunda alınan tanıtım yazısı sayısını 1 arttırabilirsiniz.

5 Yıl ve Üzeri Siteler: Haftalık olarak 6 tanıtım yazısı alınabilir. Her 2 hafta sonunda alınan tanıtım yazısı sayısını 1 arttırabilirsiniz.

8. Sıralamaları periyodik olarak takip edin

SEO çalışmasına başlamadan önce hatırlatmasını yaptığımız anahtar kelimelerinizin sıralamasını peroiyodik olarak takip edin ve hangi kelimelerde yükseliş yaşadığınızı tespit edin. Yükseliş yaşamadığınız kelimelerde ise makale ve tanıtım yazısı sayısını arttırarak etkisini o yöne doğru toplayabilirsiniz.

SEO için en güzel örnek: Aslında Seo yapılmış bir yemeğe verilen isimken, anahtar kelimeler yemeği oluşturan malzemeler de denebilir. Malzemeleri doğru orantıda kullandığınızda mükemmel bir lezzet yakalarken fazlasında yemeğin tadını bozabilir ve sağlık sorunlarına yol açabilirsiniz.

9. Küçük çaplı SEO çalışmamızı ne kadara yaptık?

1 Forum tanıtım hizmeti: 20 TL (R10 Webmaster forumu üzerinden temin edilmiştir.)
20 Adet 300 kelimelik makale: 144,00 TL (Makale.net Uzman Makale seviyesi olarak temin edilmiştir.)
20 adet Tanıtım Yazısı: 600,00 TL (Ortalama 30 TL’den hesaplanmıştır. Webmaster forumlarından alınmıştır.)

Tavsiye: Aynı planlama ile alacağınız bir seo hizmetinin bedelinin minimum 3.000,00 - 5.000,00 TL arasında seyredeceğini biraz fiyat araştırması yaparak görebilirsiniz. Biz ise bu seo çalışmasını 764,00 TL gibi bir rakama mal ettik.

Eğer ki içeriğimizi beğendiyseniz paylaşarak arkadaşlarınızı da haberdar edebilirsiniz.

   Paylaşmak güzeldir  :)