Makale yazmak sabır, detaylı araştırma ve en önemlisi özgünlük isteyen bir süreçtir. Makale içerisinde kullanılan cümleler yazan kişiye ait olmalı, herhangi bir yerden birebir alıntı olmamalıdır. Makalede kullanılan anahtar kelimeler, makale yazım şekli, makale içerisindeki kelime sayısı verilen içerik ile uyumlu olmalıdır.

SEO uyumlu makaleler; makalenin arama motorlarında kolaylıkla bulunmasını sağlar, makale içeriği yanı sıra biçimi de son derece önemlidir. Yazım ve noktalama kuralları hem şekil hem de anlam olarak makaleye uygun düşmelidir.

SEO Makale

Makale yazımındaki önemli noktalardan bir diğeri de makaleye konuyu özetler nitelikte bir başlık koymaktır. Başlık özgün, makale içeriğine uygun, ilgi çekici ve arama motorlarında makalenin kolay bulunmasını sağlar nitelikte olmalıdır. Başlık sayısı genellikle iki en fazla üç kelimeden oluşmalıdır.

Uzun başlıklar okuyucuyu sıkar ve makalenin içeriğinden uzaklaştırır. SEO makale; okur için faydalı olmalı bir bilgi şöleni niteliği taşımalıdır. Esas amaç; okuru daha önce duymadığı ya da duyduğu hâlde yeterli birikime sahip olmadığı bir konuda aydınlatmak, aranan sorular hakkında yeterli cevapları onlara sunabilmektir. İçerik bir makaleyi diğerleri arasında seçkin bir yere taşıyan niteliktir.

Kaliteli, özgünlük kokan, iyi bir içerik makale sahibini rakipleri arasında aranan bir konuma getirmektedir. Makale içerisine okurun dikkatini konu üzerinde yoğunlaştırmak adına özgün görseller eklenebilir. Anahtar kelime kullanımı da makale yazımındaki bir diğer önemli durumdur. Anahtar kelimeler, makale içerisinde çok sık kullanılmamalıdır. Örneğin; 150 kelimelik bir makalede anahtar kelime sayısı en fazla 4 ya da 5 kez kullanılmalıdır.

Aksi takdirde makale içerisinde sık ve gereksiz yere kullanılan anahtar kelimeler metnin anlam bütünlüğünü bozarak, okuru makaleden uzaklaştırmakta ve akıcılık, duruluk ilkesinin önüne geçmektedir. Makalede bağlaç kullanımlarına da dikkat edilmeli (ve-ile-için) gibi bağlaçlar cümlelerden, metnin bütününden çıkarıldığında anlam bozulmamalı, herhangi bir daralma ya da değişime uğramamalıdır.

SEO Makale Nasıl Yazılır?

Seo makale nasıl yazılır? Bu konuda dikkat etmemiz gereken bir diğer noktada rekabetin son derece yoğun olarak yaşandığı sanal ortamda yazılan makaleyi üst sıralara taşımak adına yapılması gerekenlerdir. Makalenin hedefi ve hedef kitlesi doğru olarak belirlenmelidir. Örneğin; hedef son çıkan teknoloji aletlerinin okura tanıtımını yapmaksa makale içerisinde son dönemin moda eğlence mekânlarından bahsedilmemelidir. Yani makalenin hedefi ile içeriği birbirine uyumlu olmalıdır.

Makale zengin bir içeriğe sahip olmalı, konu hakkında yeterli birikime ve araştırmaya sahip biri tarafından yazılmalı ve neticesinde hedef kitle üzerinde mutlaka farkındalık, konuyla ilgili bilgi alış verişi ve düşüncelerde birtakım değişiklikler yaratmalıdır. Her cümle bir öncekinin devamı niteliğinde olmalı, yazı tutarlılık ilkesine ters düşmemelidir. Makaleyi sizden talep edilen yazım şekli, yazım aralığı ve punto ile yazmalısınız. Makale kullanıcılarına fayda sağlamalı, onların isteklerini karşılar nitelikte olmalıdır.

Makalenin alt başlıklar hâlinde yazılması, alt başlıkların mümkün ise en fazla 66 karakterden oluşması, açıklama kısmının makaleye giriş olarak kabul edilmesi ve bu paragrafta konunun anahtar kelimelerden en az biri kullanılarak kısaca özetlenmesi, Seo uyumlu makalelerde aranan diğer nitelikler arasında kabul edilmektedir. Başka yazarlar tarafından da işlenmiş içerikleri ya da makale içerisinde aynı kelimeleri tekrarlamaktan kaçınarak özgünlüğünüz ve kendi imzanız ile fark yaratmalısınız. Makale yazımında esas nokta özgünlüktür ve özgünlük sizi aranan yazar hâline getirecektir.

   Paylaşmak güzeldir  :)