İçerik yazma konusundaki tüm bildiklerinizi şöyle elinizin tersiyle bir kenara itin. Çünkü şimdiye kadar bildiklerinizi unutmanızı ve yepyeni bir sayfa açmanızı istiyoruz.

İyi bir içerik oluşturmadan önce iyi bir araştırma yapmalı, neyi bilip neyi bilmediğinizi bir kenara not etmelisiniz. Gerekli notları aldıysak yola devam. Kaliteli bir araştırma yapmak için orijinal bir fikir bulmalısınız. Sonrasında işiniz daha kolay; ihtiyacınız olan tek şey, bu fikri bilimsel yöntemlerle sınayacak bir tasarım ve bu tasarımı yerine getirecek bir donanım. Bu noktada en önemlisi özgünlüktür. Özgünlük bir içerik yazarının üzerinden çıkartmaya kıyamayacağı ipekten bir gömlek olmalıdır. Kopyala-yapıştır tarzında değil bizzat sizin süzgecinizden geçmiş kelimeler ile yola çıkarsanız, asla yarı yolda kalmazsınız. Yazınız tamamıyla size ait olmalı ve daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış olmalıdır.

Kopya İçerikler Yazmayın!

Zira kopya içerikler yazı yazmakla mükellef olduğunuz site tarafından kolayca fark edilir ve bu durum yazın hayatınıza başlamadan son noktayı koyabilir. Özgünlük ardından gelen diğer önemli koşul anlatılanların yalınlık taşıyor olmasıdır. Yazdıklarınız hem okuyucularda bir etki yaratmalı hem onları belli bir doyuma ulaştırmalı hem de kolayca anlaşılabilir nitelikte olmalıdır. Yani gereksiz kelime kullanımından kaçınmalı, söz oyunlarının tutsağı olmamalısınız. Yazınız okuyan kişide hemen kapatmalıyım etkisi değil, ‘’hiç bitmesin, tekrar tekrar okuyayım etkisi’’ yaratmalıdır. Yalınlıktan, akıcılık ve özgünlükten asla vazgeçmemelisiniz. İyi bir içerik yazarı olmanın anahtarı bu üç kelime de gizlidir.

Birçok okuyucu tarafından tercih edilir, etkili ve okunan bir içerik yazarı olmak kim istemez ki? Bu adeta yazın dünyasının pop starı olmak gibi bir şey. İyi bir yazar olmanın yolu okumak ve araştırmaktan geçiyor. Yazın dünyasında ‘’armut piş, ağzıma düş’’ olayı yok maalesef. Araştırıcı bir ruh haline sahip olmanın yanında Türkçe yazın kurallarına uymak ve noktalama işaretlerini yerli yerinde kullanmakta bir içerik yazarının olmazsa olmazları arasında. İçeriğiniz istisnalar olmadığı müddetçe giriş, gelişme ve sonuç bölümlerinden oluşmalıdır. Giriş kısmı yazınız hakkında kısa bir bilgi verir niteliğinde olmalıdır. Yazınıza mutlaka içerik ile uyumlu özgün bir başlık koymalısınız. Bu başlık, yazınızdaki anahtar kelimeyi içerirse, bu durum okuyuculara yazınıza ulaşmada kolaylık sağlayacaktır. Başlığınız en fazla üç- altı kelimeden oluşmalıdır. 

YAZKAZAN.NET FREELANCER YAZAR BAŞVURULARI YENİDEN AÇILDI!
BAŞVURUNU YAP, KAZANMAYA BAŞLA! (KONTENJAN SINIRLIDIR)


Bahsettiklerimizi maddeler halinde toplayacak olursak;

  • * İçeriğiniz özgün bir yapıya sahip olmalıdır.
  • * Yazımda Türkçe yazım ve imla kurallarına hâkim olmanız gerekmektedir.
  • * İçeriğinizin kelime sayısı sizden istenen kelime sayısından az olmamalıdır.
  • İçerik yazmadan önce içeriğin amacını düşünerek, mutlaka istenen hedefler doğrultusunda yazılmalıdır.
  • * İçerikteki anahtar kelimeler kalın bir yazı formu kullanılarak yazılmalıdır.

Size ilham veren konuları takip ederek etkili bir içerik oluşturabilirsiniz. İyi bir içerik mutlaka okuyucunun ilgisini çekmeli ve arama motorlarında en çok aratılan kelimeler arasında yer almalıdır. Etkili bir dil ile yazılmış olan bir içerik sahip olduğunuz iş ya da sitenin reklamını en iyi şekilde yapacaktır. Her gün taze içerik oluşturmak demek, siteye yeni üyeler kazandırmak demektir. Taze içerikler için güncel ve eskimeyen konuları takip edebilirsiniz. Kafanızda beliren herhangi bir konuyu kâğıt üzerine yazın daha sonra bununla ilgili araştırmalar yaparak, konunun alt başlıklarını belirleyin.

Yazacağınız içerik çok uzun ve kelime tekrarlarından oluşmamalıdır. Çünkü aynı şeyleri defalarca okumak okuyucunun ilgisini dağıtabilir. Yazarken numaralandırma, madde işaretleri koyma gibi tekniklerden yararlanarak okuyucunun işini kolaylaştırabilirsiniz. Unutmayın geçiş bölümü içeriğin gövdesi, sonuç ise içeriğin vurucu bölümüdür. Gelişme bölümünde cümleler arasındaki geçiş tutarlı olmalı, sonuç bölümündeki cümleler ise okuyucuyu en derin yerinden yakalamalıdır. Son bir tavsiye başlık koyma işini, içeriği tamamladıktan sonra yaparsanız içeriğinize en uygun kelimeleri seçip başlık süsü verebilirsiniz.

Yeni dünyalar açmak için yazmak gerekir, yazmak için ise korkmamak…

   Paylaşmak güzeldir  :)