İdeal bir içerik oluşturmanın temel kuralı başlıktır. Blog içeriği oluşturmak isteyenler içinse önerebileceğimiz ilk kriter çok kısa ya da çok uzun tutulmayan, etkili bir başlık seçimidir. Blog yazınızın kurumsal firma içerikleri ya da aktüel sitelerin web içeriği için olması fark etmeksizin, sıkıcı olmayan ve belli kriterleri yakalayan anlatım ve başlık diline sahip olması gerekmektedir. Yayın amacını ideal hale getiren bu madde oldukça önemlidir.

Kurumsal Sayfaların Blog İçerikleri Nasıl Olmalı?

Markaların ya da işletmelerin, kitleleri ile oluşturacağı birebir iletişimin önünü açan blog sayfası nasıl olmalıdır. Akla en çok takılan kaygılardan biri tavsiye verici bir içerik mi hazırlatılmalı, yoksa tamamen kurumsal bir anlatım mı benimsenmeli şeklindedir. Blog sayfalarının amacı, tıpkı kişisel hesaplarda olduğu gibi okuyucu kitlesini ve en önemlisi tık sayısını arttırmaktadır. Aslında bu istek kurumsal firmaların ya da e-ticaret sayfalarının öncelikli kriteri olmalıdır.

Kişisel blog hesaplarında çok sık kullanılan ben anlatımı olmadan, okunabilir, dikkat çekici ve bazı içeriklerde konuya uygun olarak tavsiye verici yazı yayınlamanız tıklanma oranını arttıracaktır. Bunun yerine tercih edilen ve despot bir görüşle özellikle talep edilen 3. kişi anlatımı web içeriklerinin kategori ya da tanıtım alanları için uygun bir yazım dilidir. İçeriklerin yalnızca işinize uygun olmasını talep etseniz de bloğunuzu sadece SEO amaçlı kullanmanız ve özellikle mesafeli, soğuk bir anlatım benimseyecek düzeyde sıkıcı ve genel şablonlar içeren bir yazı yazdırmanızın, blog sayfası amacı ile hiçbir uygunluğu olmayacaktır.

Kurumsal firmaların aklına takılan bir diğer soru ise, sektörel rakiplerin hesapları incelenmeli mi? sorunsalıdır. Bu hesapları sizi ve bakış açınızı yönlendirmenize izin verebileceğiniz kadar incelememeniz ve takip etmemeniz gerekir. Aynı sektörde bulunmanızın dışında rakibinizle ortak bir bakış açısına sahip değilseniz, içerik dillerini kopyalamanıza gerek olmayacaktır. Yeni bir bakışı açısı getirmenizin yaratıcı etkisinin dışında, rakibinizin web kanalında kitlesi ile oluşturduğu iletişiminin doğru olup olmadığını ancak istatistiklerini inceleyebilmeniz durumda emin olabilirsiniz.

Kitlenize nasıl seslenmeniz gerektiğine karar verin: Sunduğunuz ürünlerin alıcılarının yaş ve cinsiyet aralıkları hakkında bilgi sahibi olmanız hitap şeklinize karar vermenizi kolaylaştıracaktır. Blog içeriği kurumsal bir web sayfası için tanıtım niteliği taşır ve reklamı en çok satan unsurlardan biri ise tıpkı genel blog anlatımlarında olduğu gibi, samimiyet ve empatik yaklaşımdır.

Çapraz pazarlama tekniği: Kurumsal firmaların çapraz pazarlama metodunu en iyi şekilde kullanıp doğru yönlendirebilecekleri alan blog içerikleridir. Çapraz pazarlama tekniği, sizin yerinize farklı bir firmayı tercih edecek müşteriyi kendi talebi doğrultusunda yönlendirerek tekrar portföyünüze kazandırmaktır. Bunun için blog içeriklerinde sizlerin de sunduğu bazı hizmet ya da ürünler için eleştirel olun ve okuyucunun güven duygusunu arttırmaya çalışın.

Açık iletişimi yakalamanın en iyi yollarından bir diğeri ise yorum alanlarıdır. Kötü yorumları elemeyin, en çok tercih edilen firmalarının şikayet oranının yüksek olmasının sebebi yine çok tercih edilmelerinden kaynaklanmaktadır. Eğer sunduğunuz bir hizmeti blog içeriğinde konu başlığı olarak belirlediyseniz, aslında müşterinizin bu hizmete sahip olmasının bir önceliği olmadığından kendi kendine temin edebileceğinden bahsedebilirsiniz.

Yazı içeriğine ya da sonlara doğru ekleyeceğiniz stratejik bir yönetim ve konuyu ele alış biçimi ile okuyucunuzun sizi tercih etmesi halinde elde edeceği avantajlardan bahsedebilirsiniz. Eğer konuya direkt olarak hizmet ve kalite tanıtımı olarak girerseniz reklam yapma iticiliği oluşturmanızın yanı sıra ilk maddede yakalayacağınız sempatiyi de elde edemeyeceksinizdir. Örneği kısaca detaylandıralım. Aydınlatma satışı gerçekleştiren bir firma iseniz blog sayfanızda “kendin yap abajur önerileri” adlı bir içerik yayınlayabilir ve içerikte verdiğinizin örneklerin son satırına kendi sayfanızdan bir ürünü link ile ekleyerek okuyucunuzu alışverişe yönlendirebilirsiniz. Blog yönetimi doğru yapıldığında yalnızca site trafiğini değil, marketing alanına da etkili katkılar sağlamaktadır.

Blog Yazısı Uzunluğu Ne Kadar Olmalı?

Araştırmalara göre içeriği popüler hale getiren ilk madde uzunluğu olarak belirlenmiş, Seo odaklı bir blog içeriğinin konu başlığı önemli bir kriter olsa da 500 ile 1000 kelime arasında tercih edilmesi yeterli olmaktadır. Bazı istisnai durumlar da örneğin sağlık ya da haber içerikleri gibi aratılan konunun en iyi yanıtını vermesi beklenen içerikler, 2000+ kelimeye kadar uzatılabilir.

Uzun tutulan içerikleri okunabilir kılan en önemli etken maddelendirmedir. Normalde alt başlıklar halinde hazırladığınız içerikler de kelime sayısı arttıkça yazıyı neredeyse 10 paragrafa bölebileceğiniz şekilde maddelendirmeniz algıda seçiciliği arttırarak içeriğin okunmasını ve site de geçirilen zamanı arttıracaktır. Uzun tutulan içeriklerin bir diğer önemli etkisi ise Google’ın algoritmasının bu durumu bilgi verici bir konu olarak nitelendirmesi ve ön plana çıkarma düzeyini arttırmasıdır. Buna bağlı olarak iki bin kelimelik bir içerikte kullanılan anahtar sayısı daha çok olacağı için organik olarak yükselme artısı da yaşanacaktır.

Tanıtım olarak farklı sitelerde yayınladığınız reklamlara blog içeriklerinizin linkini dahil edin: Yapılan araştırmalara göre blog içeriği olarak paylaşılan tanıtım reklamlarının tıklanma oranı ürün, hizmet ya da fiyat bannerlarına göre çok daha yüksek. 

   Paylaşmak güzeldir  :)