Sağlığın önemini yeteri kadar savunan bir yazarın kelimeler ile dolu serüvenine hoşgeldiniz! Dikkat bu içerik aşırı derecede başarı içerir, okuyuculara bulaşacak başarılardan bizler sorumlu olabiliriz ;)

Öncelikle bize üç cümlede kendinizi nasıl anlatırsınız?

Eğitimini Eczacılık üzerine tamamlayan, yardım sever, bir o kadarda eğlence düşkünü biriyim. Kendimi tanıtırken içerik ile ilgili bir şey söylemeden de olmaz. İçerik benim için “Dünden, yarına” uzanan bir varış yeri hiçbir zaman olmadı, rotası sona ermeyen yolculuk olarak tanımlayabilirim.

Makale.net ekibinde nasıl bir göreve sahipsiniz?

Makale.net ekibinden öncelikle biraz bahsedeyim. Çoğu internet girişimi içerik üretimi konusunda editörlerin üzerindeki baskıyı ve stresi azaltamaz. Fakat bu zamana kadar üretim sağladığım onca site içerisinde bu ekipteki rahat, ilham verici ve yaratıcı konseptle karşılaşmadığımı belirtmek isterim. Eczacılık mesleği ile uzun süredir insanlara yardımcı olduğum için genelde uzmanlık alanım olan sağlık ve tıp alanında içerikler üretmekteyim.

İçerik üretimi konusunda ne gibi tavsiyeler verebilirsiniz?

İçerik üretimi gerçekten yoğun mesai gerektiren bir zanaat diyebilirim. Benim her zaman felsefem “Kötü içerik üreteceğine, üretme.” olmuştur. Bu nedenle kişilerin genellikle uzmanlık alanlarında içerik üretmesi taraftarıyım.

Bir konuda işe yarar bilgiler vermek için bu bilgileri tecrübe etmiş veya tüm detayları ile bilmeniz gerekmektedir. Bu sayede okuyucu kitlesine aradığı bilgiyi sağlıklı bir şekilde aktarabilirsiniz.

İnternette yer alan sağlık bilgileri hakkında ne düşünüyorsunuz?

İnternet koca bir okyanusa benziyor, her içeriği de bir damla olarak nitelendirebiliriz. Ülkemizdeki içerik konusunda gerekli yasal düzenlemeler ve kontroller taktir edersiniz ki hala yapılamıyor. İşte bu durumda işe yarar içerik ile çöp içeriği birbirinden ayıramıyor.

Sağlık oldukça önemli bir konu. Verilen bir yanlış bilgiden doğabilecek zararlar gene okuyucuya zarar vermektedir. Bu nedenle internet üzerinden şu makale faktörlerini karşılamayan hiçbir bilginin dikkate alınmamasını tavsiye edebilirim.

- Yazarı belli olmayan içerikler
- Teknik terimler bulunmayan içerikler
- Aşırı yazım yanlışı bulunan içerikler
- Güvenilir olmayan yeni siteler

   Paylaşmak güzeldir  :)